Prvé Lennonovo múzeum na svete zatvorili

NETKY.SK • 1 Október 2010, 11:48 • 2 min
Prvé Lennonovo múzeum na svete zatvorili

Prvé Lennonovo múzeum na svete zatvorili - Kultúra Prvé autorizované múzeum na svete venované legendárnej ikone skupiny Beatles Johnovi Lennonovi zatvorilo svoje brány, keď mu vypršala zmluva s vdovou po hudobníkovi Yoko Ono. Informovali o tom dnes japons

slovakia

left justify in out

img

Prvé autorizované múzeum na svete venované legendárnej ikone skupiny Beatles Johnovi Lennonovi zatvorilo svoje brány, keď mu vypršala zmluva s vdovou po hudobníkovi Yoko Ono. Informovali o tom dnes japonské médiá, ktoré citovala aj ruská tlačová agentúra RIA Novosti.
      Múzeum, ktoré stojí v meste Sajtama na okraji Tokia, otvorili 9. októbra 2000 na počesť 60. výročia Lennonovej smrti. Privítalo celkovo 550.000 návštevníkov.
      Múzeum mapovalo 40 rokov Lennonovho života a vystavovalo približne 130 predmetov vrátane jeho obľúbenej gitary, okuliarov s tenkým drôteným rámom a rukou písaných textov piesní.
      V ostatných rokoch malo múzeum iba 30.000 návštevníkov ročne. V záverečný deň prevádzky prišlo vzdať poctu svojmu idolu približne 100 Lennonových fanúšikov.
      Lennona zastrelil pred obytným domov v New Yorku 8. decembra 1980 jeho fanúšik Mark Chapman, ktorý je odvtedy vo väzení.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona