Prvé jarné víťazstvá Bayernu a Dortmundu, debut Schürrleho

NETKY.SK • 8 Február 2015, 11:33 • 2 min
Prvé jarné víťazstvá Bayernu a Dortmundu, debut Schürrleho

BERLÍN - Sobotňajšie stretnutia 20. kola najvyššej nemeckej futbalovej súťaže I. bundesligy priniesli premiérové trojbodové zápisy Bayernu Mníchov a Borussie Dortmund po zimnej prestávke.

slovakia

left justify in out

Líder z Mníchova triumfoval 2:0 na pôde VfB Stuttgart, ktorý po tejto prehre klesol na úplné dno bundesligovej tabuľky. Presné zásahy Bavorov zaznamenali Holanďan Arjen Robben a Rakúšan David Alaba. Ako je známe, Bayern v prvom jarnom kole podľahol Wolfsburgu na jeho pôde vysoko 1:4, následne doma remizoval so Schalke 04 Gelsenkirchen 1:1. "Kvalita výkonov Robbena a Alabu bola rozhodujúca. Odohrali sme náročný zápas, ale stále sme nepredviedli náš typický výkon. Dosiahli sme dôležitý výsledok, v ďalšom zápase proti Hamburgu a aj v Lige majstrov proti Šachtaru Doneck sa však musíme zlepšiť," vyhlásil pre portál kicker.de tréner Mníchovčanov Pep Guardiola.

 

Aj Borussia Dortmund dosiahla v sobotu prvé víťazstvo v jarnej časti sezóny. Zverenci trénera Jürgena Kloppa zvíťazili 3:0 na ihrisku Freiburgu. Dortmundčania v jarnej ouvertúre remizovali v Leverkusene 0:0 a doma prehrali s Augsburgom (0:1). Skóre sobotňajšieho duelu otvoril už v 9. min Marco Reus, po zmene strán poistil tri body pre vestfálske mužstvo dvoma gólmi gabonský rýchlik Pierre-Emerick Aubameyang. "V úvode zápasu sme hrali veľmi dobre. Samozrejme, v našej situácii nám mimoriadne pomohol rýchly gól. Víťazstvo sme si zaslúžili," zhodnotil priebeh duelu spokojný Jürgen Klopp. Dortmundu patrí v tabuľke po 20. kole 16. miesto. 

 

V sobotu bol úspešný aj druhý Wolfsburg, v ktorého drese debutovala čerstvá posila z FC Chelsea André Schürrle. Nemecký reprezentant sa už v 3. min duelu uviedol gólovou prihrávkou na presný zásah Holanďana Basa Dosta. "Vlci" napokon zvíťazili 3:0, keď ďalšie dva góly pridal Belgičan Kevin De Bruyne. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies