Prvé islamské aerolínie dostali zákaz činnosti

NETKY.SK • 15 Jún 2016, 06:31 • 2 min
Prvé islamské aerolínie dostali zákaz činnosti

KUALA LUMPUR - Prvej malajzijskej islamskej leteckej spoločnosti Rayani Air zakázali prevádzkovať komerčné lety. Úrad civilného letectva v Malajzii odobral tejto spoločnosti certifikát na základe výsledkov bezpečnostného auditu a nedostatkov riadenia, informoval dnes webový portál stanice BBC.

slovakia

left justify in out

Rayani Air začala svoju činnosť vlani v decembri. Prevádzkovala dve lietadlá typu Boeing 737-400, každé schopné prepraviť 180 pasažierov. Zamestnávala ôsmich pilotov a ďalší 50-členný personál. Na palubách svojich lietadiel ponúkala iba jedlá povolené v rámci islamskej tradície. V ponuke nebol žiadny alkohol, letušky mali šatky zahaľujúce hlavu.

 

Zákaz prichádza po nariadenom trojmesačnom prerušení činnosti Rayani Air ohľadne porušenia letových predpisov. Podľa príslušných úradov tieto aerolínie nedisponujú finančnými ani manažérskymi kapacitami, ktoré potrebujú na ďalšie prevádzkovanie svojej činnosti. Audit odhalil aj bezpečnostné nedostatky.

 

Spoločnosť so základňou na ostrove Langkawi prevádzkovala lety do malajzijskej metropoly Kuala Lumpur a mesta Kota Bahru na severe krajiny. Podľa BBC plánovala v budúcnosti prepravovať pútnikov do saudskoarabskej Mekky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies