Prvé električky by po Štúrovej ulici v Bratislave mohli prejsť v júni

NETKY.SK • 10 Máj 2016, 18:24 • 2 min
Prvé električky by po Štúrovej ulici v Bratislave mohli prejsť v júni

BRATISLAVA - Električky by po Štúrovej ulici v Bratislave mohli prejsť už v prvej polovici júna. Bratislavský samosprávny kraj (BSK), ako špeciálny stavebný úrad pre mestské dráhy, dnes totiž rozhodol o povolení dočasnej skúšobnej prevádzky v tomto úseku. TASR o tom informovala tlačová tajomníčka BSK Veronika Beňadiková.

slovakia

left justify in out

Hlavné mesto podalo 19. januára návrh na vydanie kolaudačného rozhodnutia so skúšobnou prevádzkou. Konanie s miestnym zisťovaním bolo stanovené na 2. marca a posledný doklad bol BSK doručený 9. mája. Rozhodnutie bude doručované verejnou vyhláškou a bude opätovne zverejnené na elektronickej úradnej tabuli BSK i úradných tabuliach hlavného mesta SR a bratislavskej mestskej časti Staré Mesto po dobu 15 dní.

 

"Posledný deň tejto lehoty je dňom doručenia verejnej vyhlášky. Ďalších 15 dní majú dotknuté strany možnosť na podanie odvolania," podotkla Beňadiková. Až potom je možné potvrdiť právoplatnosť rozhodnutia BSK a začať skúšobnú prevádzku už v prvej polovici júna. Rozhodnutie o povolení skúšobnej prevádzky bolo vydané do 31. októbra 2016.

 

Električky s cestujúcimi by mali cez Starý most do Petržalky začať jazdiť v prvé júlové dni. BSK už začal kolaudáciu električkovej dráhy na Starom moste a v Petržalke. Miestne zisťovanie je určené na 26. mája. Chodci a cyklisti by mohli cez Starý most prejsť už budúci týždeň. Magistrát má totiž tri kolaudačné rozhodnutia, ktoré sú už vyvesené a odvolacia lehota končí 15. mája.

 

Stavebné práce na výstavbe projektu prvej časti nosného systému MHD do Petržalky sa skončili 15. decembra 2015. Vzápätí požiadalo mesto o začatie kolaudačných konaní. Prvá kolaudácia týkajúca sa objektu Starého mosta sa začala 20. januára, následne boli podané návrhy na vydanie kolaudačného rozhodnutia aj na ostatné objekty.  Dokopy je to viac ako 140 objektov, ktoré sú rozdelené do desiatich kolaudačných konaní. Kolaudujú ich štyri úrady - špeciálny stavebný úrad na hlavnom meste, bratislavská mestská časť Petržalka, BSK ako špeciálny stavebný úrad a Okresný úrad Bratislava.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies