Prvé dodávky vakcín adaptované na omikron majú prísť tento týždeň

NETKY.SK • 5 September 2022, 15:16 • 2 min
Prvé dodávky vakcín adaptované na omikron majú prísť tento týždeň

BRATISLAVA - Prvé dodávky vakcín adaptované na variant nového koronavírusu omikron by mali prísť tento týždeň. Nateraz majú byť určené pre osoby staršie ako 50 rokov.

slovakia

left justify in out

Po rokovaní vlády to uviedol minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO). Očkovanie novou vakcínou bude podľa neho možné od polovice septembra.
"Očakávam, že po patričnej príprave a administratívnych záležitostiach začneme očkovať v polovici mesiaca," spresnil.
 Do konca roka by podľa neho malo prísť dokopy 1,1 milióna vakcín. Lengvarský vysvetlil, že množstvo vakcín bolo zakontrahované v roku 2021. "My plníme záväzok, ktorý sme vtedy sľúbili. Akurát sme počet vakcín, ktoré mali prísť na Slovensko, vymenili za tie adaptované vakcíny," doplnil.
      Upozornil, že nové vakcíny budú nateraz určené pre ľudí vo veku nad 50 rokov. "Naším záujmom je, aby sa mohol zaočkovať každý. Budem to ešte konzultovať s výrobcom," avizoval.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies