Prvé dieťa Williama a Kate sa narodí v júli, oznámil palác

NETKY.SK • 14 Január 2013, 12:48 • 2 min
Prvé dieťa Williama a Kate sa narodí v júli, oznámil palác

Prvé dieťa Williama a Kate sa narodí v júli, oznámil palác - Politika Prvé dieťa britského princa Williama a jeho manželky Catherine sa narodí v júli, oznámil dnes palác Clarence House. Súčasne informoval o postupnom zlepšovaní zdravotného stavu 31-ročnej

slovakia

left justify in out

imgPrvé dieťa britského princa Williama a jeho manželky Catherine sa narodí v júli, oznámil dnes palác Clarence House.

Súčasne informoval o postupnom zlepšovaní zdravotného stavu 31-ročnej vojvodkyne z Cambridgea, ktorú začiatkom decembra na tri dni hospitalizovali pre silné ranné nevoľnosti spojené s tehotenstvom. 

"Ich kráľovské výsosti vojvoda a vojvodkyňa z Cambridgea s radosťou potvrdzujú, že v júli sa im narodí dieťa," uvádza sa vo vyhlásení Clarence House, zverejnenom na stránke www.princeofwales.gov.uk. 

Podľa agentúry Reuters to vyvracia špekulácie, podľa ktorých mala Kate čakať dvojičky. 

Dieťa bude v poradí tretím následníkom britského trónu. Britská kráľovná Alžbeta II. minulý týždeň oznámila, že v prípade, ak sa princovi Williamovi a jeho tehotnej manželke Kate narodí dcéra, dostane oficiálne titul princezná.

Podľa nových pravidiel nástupníctva na trón Spojeného kráľovstva už mužskí potomkovia nebudú mať prednosť pred staršími dcérami. Všetci potomkovia princa Williama, najstaršieho syna následníka trónu princa Charlesa, budú mať z pohľadu následníctva rovnaké postavenie.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies