Prvé a posledné stretnutie Infantina s výkonným výborom FIFA

NETKY.SK • 18 Marec 2016, 19:01 • 2 min
Prvé a posledné stretnutie Infantina s výkonným výborom FIFA

ZÜRICH - Nový prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino sa vo štvrtok a piatok prvýkrát stretol s výkonným výborom organizácie, bolo to posledné zasadnutie exekutívy pod týmto názvom.

slovakia

left justify in out

Februárový volebný kongres totiž odsúhlasil balíček reforiem vrátane zmeny výkonného výboru na radu. Počas dvoch dní sa hovorilo predovšetkým o zavádzaní spomenutých noviniek, premiérový míting rady sa uskutoční 9. a 10. mája pred riadnym kongresom FIFA v México City. Infantino predstavil svoj plán obnovenia dôvery v riadiaci orgán svetového futbalu: chce zmodernizovať proces rozvoja, prispôsobiť fungovanie administratívy, klásť dôraz na ženy v tomto odvetví a zlepšiť spoluprácu s komerčnými partnermi.

"Sú za mnou úvodné tri týždne na čele FIFA. Ostatných 21 dní mi dodalo energiu. Futbal je v srdci FIFA, čo sa odrazilo v našich prioritách na najbližšie mesiace. Tohtotýždňové rozhodnutia výkonného výboru zaistili, že prejdeme od slov k činom. Vďaka zmenám napravíme už v krátkodobom horizonte obraz organizácie a svet bude hrdý na FIFA," povedal Infantino v piatok pre oficiálnu internetovú stránku federácie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies