Prvá zahraničná pracovná cesta ministra Galka povedie do Českej republiky

NETKY.SK • 21 Júl 2010, 11:57 • 2 min
Prvá zahraničná pracovná cesta ministra Galka povedie do Českej republiky

Prvá zahraničná pracovná cesta ministra Galka povedie do Českej republiky

slovakia

left justify in out

Minister obrany SR Ľubomír Galko odcestuje vo štvrtok 22. júla do Českej republiky na svoju prvú zahraničnú pracovnú cestu po nástupe do funkcie. V Prahe sa stretne s českým ministrom obrany Alexandrom Vondrom.
      Ako informuje webová stránka Ministerstva obrany (MO) SR, cieľom návštevy je osobné zoznámenie sa so svojím rezortným partnerom a potvrdenie nadštandardných bilaterálnych vzťahov medzi oboma krajinami aj vo vojenskej oblasti. "V rámci pracovných rokovaní sa predpokladá, že partneri prerokujú na bilaterálnej úrovni niektoré aktuálne témy vyplývajúce z členstva oboch krajín v NATO a EÚ, zhodnotia stav vojenskej bilaterálnej spolupráce a vzájomne sa budú informovať o aktuálnom dianí v partnerských rezortoch," uvádza sa na stránke.
      Na programe pracovnej návštevy ministra Galka bude okrem stretnutia s ministrom obrany ČR aj rokovanie delegácie MO SR s predsedom Senátu Parlamentu ČR Přemyslom Sobotkom a českým premiérom Petrom Nečasom.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies