Prvá zahraničná cesta Andreja Danka viedla do Poľska

NETKY.SK • 15 Apríl 2016, 15:18 • 2 min
Prvá zahraničná cesta Andreja Danka viedla do Poľska

BRATISLAVA – Prvá zahraničná pracovná cesta predsedu Národnej rady SR Andreja Danka viedla do Poľska, kde sa dnes v Poznani spolu s predstaviteľmi parlamentov európskych krajín zúčastnil na oslavách 1050. výročia prijatia kresťanstva v Poľsku.

slovakia

left justify in out

Ide o výročie, ktoré severní susedia SR vnímajú aj ako symbolické položenie základov poľskej štátnosti. Predseda NR SR sa spolu s ďalšími čestnými hosťami z vyše dvadsiatich krajín Európy zúčastnil na spoločnom slávnostnom zasadnutí oboch komôr poľského parlamentu a rokoval aj s predsedom Sejmu Poľskej republiky Marekom Kuchcińským.

 

„Poľsko patrí medzi našich kľúčových partnerov a susedov a zároveň medzi trvalé priority slovenskej zahraničnej politiky. Som pripravený vo funkcii predsedu Národnej rady Slovenskej republiky aktívne prispieť k prehlbovaniu tradične priateľskej a dobrosusedskej spolupráce našich krajín,“ uviedol Danko.

 

Predseda slovenského parlamentu sa krátko pred začiatkom slávnostného podujatia stretol aj s predsedom Poslaneckej snemovne Českej republiky Janom Hamáčkom a symbolicky tak naplnil dnes už zaužívanú tradíciu slovensko-českej vzájomnosti. „Vyjadril som úprimnú snahu aj naďalej rozvíjať nadštandardné vzťahy s Českou republikou, pričom spoluprácu s českým parlamentom považujem za prioritnú. Verím, že naši zákonodarcovia si budú aj naďalej spoločne a navzájom vymieňať poznatky a skúsenosti, ktoré sú inšpiráciou pre tvorbu legislatívy, z ktorej profitujú občania oboch krajín,“ konštatoval Danko. O ceste informuje webový portál NR SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies