Prvá švajčiarska banka ponúka obchodné účty krypto spoločnostiam

NETKY.SK • 7 Jún 2018, 14:45 • 2 min
Prvá švajčiarska banka ponúka obchodné účty krypto spoločnostiam

LENZBURG – Hypothekarbank Lenzburg sa stala prvou bankou vo Švajčiarsku, ktorá poskytuje obchodné účty spoločnostiam, ktoré sa zaoberajú blockchainom a kryptomenami.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zatiaľ čo Falcon Private Bank poskytovala služby správy krypto aktív od minulého roka, generálna riaditeľka Hypothekarbank Lenzburg Marianne Wildiová potvrdila, že sú prvou bankou v krajine, ktorá otvorila business účty pre spoločnosti zaoberajúce sa blockchainom a kryptomenami.

 

img

 

Wildiová poznamenala, že si bola vedomá problému prania špinavých peňazí v oblasti krypto spoločností a počiatočných ponúk mincí (ICO). Banka údajne veľmi podrobne preskúmala riziká a informovala švajčiarsky Úrad pre dohľad nad finančným trhom (FINMA) ešte predtým, než sa rozhodla spolupracovať s krypto spoločnosťami.

 

Podľa Wildiovej je Hypothekarbank Lenzburg veľmi selektívna pri prijímaní nových klientov a zatiaľ prijala iba dve spoločnosti z krypto odvetvia.

 

img

 

Švajčiarsky kantón Zug sa stal veľmi obľúbeným globálnym miestom pre spoločnosti z krypto odvetvia. Reštriktívne opatrenia bánk však prinútili tieto firmy, aby si hľadali bankové služby v zahraničí.

 

Napríklad Bank Frick z Lichtenštajnska nevidí žiadne problémy v súvislosti s dodržiavaním noriem alebo ohrozením jej dobrého mena pri obchodovaní so švajčiarskymi krypto spoločnosťami. Vo februári Bank Frick predstavila priame investície do kryptomien a zároveň aj cold uschovanie Bitcoinu, Bitcoinu Cash, Litecoinu, Ripple a Etherea.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies