Prvá skupina militantov bez zbraní opustila Východnú Gutu

NETKY.SK • 10 Marec 2018, 18:52 • 2 min
Prvá skupina militantov bez zbraní opustila Východnú Gutu

VÝCHODNÁ GUTA - Trinásť teroristov bez zbraní opustilo Východnú Gutu pomocou humanitárneho koridoru v obci Muhayjam Al-Wafedin. O tom informoval Jurij Jevtušenko. Informuje NTV.ru.

slovakia

left justify in out

Jurij Jevtušenko, šéf Centra pre zmierenie bojujúcich strán: “V dôsledku dlhých rokovaní vedených dôstojníkmi Centra pre zmierenie bojujúcich strán, bola dosiahnutá dohoda o opustení prvej skupiny militantov zo zóny eskalácií vo Východnwj Gute. Z oblasti vyšlo 13 islamistov".

 

Generálmajor poznamenal, že všetko prebiehalo bez provokácie zo strany teroristov. Jurij Jevtušenko: ”Proces rokovania s účasťou sýrskej vlády na odvolanie ďalších militantov bude pokračovať naďalej".

 

Každodenná humanitárna prestávka vo Východnej Gute bola zavedená 27. februára na nariadenie prezidenta Ruska Vladimira Putina. Ozbrojenci však naďalej pokračujú ostreľovať koridor a zabraňujú odchodu civilistov z tohto regiónu. V predvečer bolo hlásené, že teroristi zaútočili na miestnych obyvateľov, a tiež na ruských a západných novinárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies