Prvá šampiónka Oktagonu by mohla zamieriť do UFC

NETKY.SK • 27 Apríl 2022, 16:59 • 2 min
Prvá šampiónka Oktagonu by mohla zamieriť do UFC

Slovenským a českým bojovníkom sa v poslednom čase otvárajú dvere do prestížnej UFC čoraz častejšie. Zatiaľ posledným „domácim“ prírastkom v organizácii Danu Whitea je Martin Buday a nasledovať by ho mal Matěj Peňáz. Hovorí sa však aj o mladej Tereze Bledej.

slovakia

left justify in out

Špekulácie nabrali na obrátkach po pridaní profilu prvej šampiónky Oktagonu MMA na oficiálnu stránku UFC. Hoci je zatiaľ prázdny, dá sa očakávať, že dvadsaťročná bojovníčka, ktorá doteraz v kariére nepoznala premožiteľku, sa stane ďalšou posilou najznámejšej bojovej spoločnosti na svete.

 

 

Výhodou Bledej je aj fakt, že nedávno nadviazala spoluprácu s agentúrou First Round Management, ktorá zastupuje aj hviezdneho Jorgeho Masvidala. Kombinácia skvelých výkonov, neporaziteľnosti a vhodných agentov býva častokrát vstupenkou do programu Contender Series, prostredníctvom ktorého si vybojoval zmluvu aj slovenský obor z Nitry.

 

O prechode talentovanej bojovníčky sa hovorí už od začiatku roka. „Moje očakávanie je iba UFC. Na toto čakám. Prebiehajú rokovania a v blízkej budúcnosti budem vedieť, či som k tomu bližšie. Samozrejme ma štve, že to ešte nie je dohodnuté, ale trpezlivosť ruže prináša. Sú len dve cesty, UFC alebo obhajoba v Oktagone. Prípadne, ak by sa ozvala organizácia, ktorá patrí pod UFC a bola by možnosť bojovať tam o titul, ale inak ma zaujíma len UFC,“ prezradila vtedy serveru kaocko.cz.

 

 

Optimistom je aj jej tréner André Reinders. „U žien nie je tá priepasť v MMA taká hlboká, navyše Tereza je naozaj obrovský talent. Niekto môže namietať, že jej chýbajú skúsenosti, čo je samozrejme pravda. Jej fyzické schopnosti, zápal a chuť do boja však predčia veľa nedostatkov. Výsledok s Mabelly Limou v Oktagone hovorí sám za seba. Takže áno, podľa mňa by na UFC mala už teraz.“

 

Matěj Peňáz zabojuje o zmluvu v UFC

 

 

„Kľúčové je, aby prišla ponuka. Keďže ale Terezu zastupuje First Round Management, verím, že by to mohlo byť fakt blízko. Ale ako povedala Tereza, Oktagon sa o ňu stará výborne. Takže ak do UFC neprestúpi teraz, pokojne si ešte v Česku strihne jednu alebo dve obhajoby a k presunu dôjde potom. Všetky možnosti sú otvorené,“ uzavrel tréner.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies