Správa o páde malajzijského lietadla na Ukrajine: Zasiahlo ho veľké množstvo rýchlo letiacich objektov!

NETKY.SK • 9 September 2014, 16:00 • 2 min
Správa o páde malajzijského lietadla na Ukrajine: Zasiahlo ho veľké množstvo rýchlo letiacich objektov!

HAAG – Lietadlo spoločnosti Malaysia Airlines, ktoré sa 17. júla zrútilo na východe Ukrajiny, zasiahlo počas letu množstvo objektov letiacich vysokou rýchlosťou.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Tie spôsobili rozpad stroja a jeho pád. Tieto závery vyplývajú z predbežnej správy o výsledkoch vyšetrovania, ktoré v utorok zverejnili holandskí vyšetrovatelia. Správa priamo nehovorí, že lietadlo zostrelili, no jej závery ukazujú tým smerom. Vyšetrovatelia tiež neuvádzajú, kto je za haváriu lietadla zodpovedný.

 

„Škody na prednej časti trupu naznačujú, že lietadlo zvonku zasiahlo veľké množstvo rýchlo letiacich objektov,“ píše sa v správe s tým, že po zásahu stratil stroj svoju štrukturálnu integritu a rozpadol sa. Vyšetrovatelia konštatujú, že haváriu spôsobili vonkajšie príčiny, ich presné určenie si však vyžaduje ďalšie vyšetrovanie. Konečná správa má byť zverejnená asi za rok.

 

Prepis rozhovoru medzi pilotmi lietadla

 

Poškodená časť lietadla

 

 

 

Christopher Yates, letecký expert zo spoločnosti Yates Consulting, povedal, že závery správy sa zhodujú s predchádzajúcimi tvrdeniami, že lietadlo zasiahla raketa. Zatiaľ však nie je možné určiť, kto protilietadlovú strelu odpálil. Podozrenie padá na proruských povstalcov, tí však, naopak, vinia z nešťastia ukrajinskú vládu. Pri havárii zahynulo všetkých 298 ľudí na palube, väčšinou holandských občanov.

 

 

Celú správu v angličtine si môžete prečítať TU!

 

Podľa Rusov je príliš skoro na závery o príčine pádu lietadla na Ukrajine

Dnes zverejnená správa Holandskej bezpečnostnej rady (OVV) o príčinách pádu malajzijského lietadla na Ukrajine je predbežná a nemala by nateraz viesť k žiadnym záverom, uviedol námestník riaditeľa ruskej Federálnej agentúry leteckej dopravy Oleg Storčevoj. Podľa agentúry ITAR-TASS Storčevoj vedie skupinu ruských špecialistov, ktorí sa zúčastňujú na vyšetrovaní nešťastia.

 

Civilné lietadlo nemáme čím zostreliť, tvrdia separatisti

Proruskí separatisti sa v utorok bránili najnovším obvineniam, podľa ktorých stáli za zostrelením lietadla spoločnosti Malaysia Airlines. Premiér samozvanej Doneckej ľudovej republiky Alexander Zacharenko tvrdí, že jeho bojovníci nemajú na podobný útok potrebnú muníciu. "Môžem vyhlásiť iba jedno: Jednoducho nemáme zariadenie, ktoré by mohlo zostreliť civilný boeing vrátane malajzijského lietadla," cituje ho ruská tlačová agentúra Interfax.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona