Prvá Nazarbajevova cesta po jeho opätovnom zvolení povedie do Moskvy

NETKY.SK • 4 Máj 2015, 10:32 • 2 min
Prvá Nazarbajevova cesta po jeho opätovnom zvolení povedie do Moskvy

ALMA-ATA - Kazašský prezident Nursultan Nazarbajev si za cieľ svojej prvej zahraničnej cesty po opätovnom zvolení za hlavu štátu zvolil ruskú metropolu Moskva, kde sa 8.-9. mája zúčastní na oslavách víťazstva Červenej armády nad nacistickým Nemeckom, oznámila dnes agentúra RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

Nazarbajev sa takisto zúčastní na neformálnom stretnutí vrcholných predstaviteľov krajín Spoločenstva nezávislých štátov (SNŠ), ako aj na stretnutí najvyššej rady Eurázijskej ekonomickej únie (EEU), dodala tlačová kancelária kazašského prezidenta. Nazarbajev oficiálne potvrdil svoju účasť na oslavách víťazstva už 27. apríla.

 

Nazarbajev získal vo voľbách konaných deň predtým takmer 98 percent hlasov. Prezidentský sľub zložil 29. apríla, čím odštartoval piaty po sebe nasledujúci mandát od roku 1991, keď sa stal prvým najvyšším predstaviteľom tejto stredoázijskej krajiny po rozpade bývalého Sovietskeho zväzu.

 

Jedným z hlavných cieľov jeho nového funkčného obdobia je posilnenie hospodárskeho rastu Kazachstanu a udržiavanie súčasných priateľských vzťahov so susednými štátmi.

 

Podľa kremeľských zdrojov pozvanie na vojenskú prehliadku pri príležitosti 70. výročia víťazstva Sovietov nad fašistickými silami na východnom fronte prijali už najvyšší predstavitelia najmenej 25 krajín. Má ísť o najväčšie podujatie svojho druhu v novodobých dejinách Ruska, dopĺňa RIA Novosti.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona