Prvá etapa misie splnená, Slovan zvládol Kostanaj s prehľadom

NETKY.SK • 21 Júl 2011, 07:54 • 2 min
Prvá etapa misie splnená, Slovan zvládol Kostanaj s prehľadom

Prvá etapa misie splnená, Slovan zvládol Kostanaj s prehľadom

slovakia

left justify in out

img

Slovenský futbalový majster Slovan Bratislava s prehľadom zvládol úlohu favorita v 2. predkole Ligy majstrov 2011/2012, v odvete si dvojgólový náskok z prvého zápasu nenechal vziať a po remíze 1:1 s kazašským Tobolom Kostanaj ide ďalej. Tím Karela Jarolíma nezostal vykoľajený ani z odlišných klimatických podmienok a môže sa tešiť na súpera v 3. predkole, ktorým bude s najväčšou pravdepodobnosťou cyperský APOEL Nikózia.
      Tobol vybehol na trávnik svojho štadióna v odlišnom rozostavení s očividnou snahou zvrátiť nepriaznivé východisko po prvom zápase v Bratislave. Potvrdilo sa však to, čo pred bratislavským duelom avizoval po analýze videonahrávok tréner Slovana - kreativita v strede poľa s prekvapujúcou finálnou prihrávkou Tobolu v repertoári chýba.  "Súper sa rozhodol hrať na dvoch útočníkov, snažil sa na nich nakopávať dlhé lopty, následne útok doplňovať ďalšími hráčmi. Spočiatku nám to robilo problémy, to sa musím priznať. Náš gól však súperovi zobral vietor z plachiet a upokojili sme sa," charakterizoval počiatočnú fázu stretnutia Jarolím, ktorého tím siahal po víťazstve po dobre trafenej strele Jiřího Kladrubského.
      Po ňom Slovan ukontroloval priebeh, aj keď musel stále čeliť sekvenciám tlaku zo strany súpera. Ten sa však našťastie premietol len do štandardných situácií a nie do množstva gólových príležitostí. Brankár Matúš Putnocký si predsa len neustrážil čisté konto, keď ho prekonal po jednom z rohov jeho vlastný obranca Peter Štepanovský. "Určite mrzí inkasovaný gól. Mali sme na výhru aj ďalšie šance, už do polčasu sme mohli viesť 2:0. Podstatné je, že sme už žiadny ďalší gól nedostali, bolo by lepšie vyhrať, ale základom je, že sme postúpili ďalej," sústredil sa na podstatné rozuzlenie dvojsúboja český kormidelník tímu.
      Slovan sa nenechal ovplyvniť ani odlišnými podmienkami, na aké je zvyknutý v Európe. "Keďže sa hralo o desiatej večer miestneho času, ten vzduch už nebol tak hrozný, horúčava bola znesiteľná. Tráva bola síce pred zápasom pokosená, aj tak však bola dlhšia než na akú sme zvyknutí. No ale pre obe mužstvá boli podmienky zhodné, nevidel by som v tom zásadný problém," konštatoval Jarolím, ktorému ale konečný výsledok ani nedal dôvod na vyhováranie sa na nezvyčajné okolnosti a podmienky. "To, s čím sme do Kostanaja cestovali, sa nám podarilo splniť a môžeme sa pripravovať na ďalšie kolo," uzavrel hodnotenie "povinnej jazdy" tréner.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies