Prvá elektronická aukcia na odpredaj majetku BSK dopadla úspešne

NETKY.SK • 8 September 2010, 07:29 • 2 min
Prvá elektronická aukcia na odpredaj majetku BSK dopadla úspešne

Prvá elektronická aukcia na odpredaj majetku BSK dopadla úspešne

slovakia

left justify in out

img

Prvá elektronická aukcia na odpredaj nadbytočného majetku Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) dopadla úspešne. Dielne na Elektrárenskej ulici vrátane pozemkov v bratislavskom Novom Meste ohodnotil znalecký posudok na 117.000 eur. Konečná suma sa počas aukcie vyšplhala až na 195.000 eur.
BSK sa tak podarilo získať o 78.000 eur viac oproti posudku. "Výsledky tejto aukcie prekonali všetky naše očakávania a jej výnos zďaleka pokryl náklady spojené s nákladmi na obstaranie aukčného softvéru a inzercie. To znamená, že od tejto chvíle môžeme aukčný softvér používať nielen v BSK, ale aj vo všetkých podriadených organizáciách prakticky zadarmo," povedal predseda BSK Pavol Frešo.
Do súťaže o dielne sa prihlásili dvaja záujemcovia. Aukcia mala trvať 30 minút, avšak podľa vopred stanovených pravidiel sa predĺžila o päť minút, keďže záujemcovia zvýšili svoju ponuku viackrát v posledných dvoch minútach. Aukcia sa v tomto prípade predlžuje o ďalšiu minútu. "Je to najtransparentnejší spôsob predaja majetku. Pozitívum vidím aj v tom, že sa zabráni šíreniu prípadnej korupcie či klientelizmu v samospráve," dodal Frešo.
Krajskí poslanci sa budú schvaľovaním zmluvných prevodov nehnuteľného majetku kraja zaoberať na októbrovom rokovaní regionálneho zastupiteľstva.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies