Prvá dáma otvorila medzinárodný ženský golfový turnaj Allianz Ladies

NETKY.SK • 26 Máj 2011, 09:54 • 2 min
Prvá dáma otvorila medzinárodný ženský golfový turnaj Allianz Ladies

Prvá dáma otvorila medzinárodný ženský golfový turnaj Allianz Ladies

slovakia

left justify in out

img

Najprestížnejšia ženská európska golfová túra Ladies European Tour sa už po druhýkrát koná na Slovensku. A to na golfovom ihrisku Grey Bear Tále.
      Nad turnajom Allianz Ladies Slovak Open 2011 prevzala opäť záštitu manželka prezidenta SR pani Silvia Gašparovičová, ktorá dňa 24. mája 2011 tento medzinárodný turnaj slávnostne otvorila.
      „Som veľmi rada, že na Slovensku sa koná takéto medzinárodné podujatie. Na Slovensku si golf získava čoraz viac priaznivcov, pribúdajú nové ihriská a hráči vo všetkých vekových kategóriách. Golfový turnaj opäť ponúka nielen príležitosť hrať golf v krásnom prostredí Nízkych Tatier, ale zároveň aj príležitosť ukázať i ostatné krásy Slovenska," uviedla počas otvorenia Silvia Gašparovičová, ktorá sa taktiež už niekoľko rokov venuje golfu.
      Slovenská nadácia Silvie Gašparovičovej – Vzdelanie a zdravie pre všetkých založila v roku 2007 s viacerými golfovými nadšencami Asociáciu juniorských golfistov Slovenska, kde sa okrem turnajov podporuje i výučba hry golfu na školách.
      Na golfovom ihrisku Gray Bear v krásnom prostredí Nízkych Tatier sa od 26. do 29. mája 2011 v štyroch kolách v hre na rany predstaví 126 profesionálnych hráčok z 29 krajín celého sveta. Na podujatí sa zúčastní okrem iného historicky prvá a zatiaľ jediná slovenská víťazka turnaja v seriáli Ladies European Tour – Zuzana Kamasová. Slovensko bude v turnaji reprezentovať aj talentovaná, len 16-ročná Natália Hečková.
      O svoje miesto vo svetovej elite sa pobije aj obrovská nádej českého golfu – 16-ročná golfistka Klára Spilková, ktorá hráva golf od svojich piatich rokov. Medzi najväčšie hviezdy turnaja budú určite patriť aj prvé štyri hráčky rebríčka pre nomináciu na jesenný Solheim Cup (Európa proti USA): Laura Davies (ENG), Mellisa Reid (ENG), Christel Boeljon (NL), Virginie Lagoutte-Clement (FRA) ale aj hráčky LPGA Helen Alfredsson (SWE) či Gwladys Nocera (FRA) a samozrejme obhajkyňa prvenstva Maria Hernandez (ESP).
      V roku 2011 sa Ladies European Tour bude hrať na 27 ihriskách v 20 krajinách sveta vrátane Ázie, Austrálie, Nového Zélandu a Afriky.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies