Prvá dáma Ivana Zemanová stála za súťažou v streľbe na tankodrome Milovice

NETKY.SK • 14 September 2016, 06:37 • 2 min
Prvá dáma Ivana Zemanová stála za súťažou v streľbe na tankodrome Milovice

PRAHA - Prvá dáma ČR Ivana Zemanová bola iniciátorkou armádnej streleckej súťaže, ktorej dejiskom bol tankodrom v Miloviciach. Informovali o tom dnes české internetové servery a elektronické médiá.

slovakia

left justify in out

Český prezident Miloš Zeman už pred dvoma mesiacmi oznámil, že jeho manželka získala zbrojný preukaz a zaobstarala si revolver.


Na súťaž pod názvom Bezpečnosť v rukách žien, v rámci ktorej si v pondelok zmerali sily v streľbe na terč výlučne ženy, upozornil Rádiožurnál, vysielací okruh verejnoprávneho Českého rozhlasu.


Prvé miesto vybojovali v súlade s očakávaním vojačky-profesionálky. Podpredsedníčka Občianskej demokratickej strany (ODS) Alexandra Udženija a starostka Prahy 2, poslankyňa ODS Jana Černochová obsadili v súťaži družstiev tretiu priečku, pričom Černochovej patrí aj bronz zo súťaže jednotlivcov.


Medzi účastníčky súťaže patrila aj ministerka pre miestny rozvoj Karla Šlechtová, ktorú Miloš Zeman označil nedávno za svoju najobľúbenejšiu ministerku.


Hovorca hlavy štátu Jiří Ovčáček na margo súťaže uviedol, že dlhodobým cieľom prvej dámy ČR je podpora žien v českých ozbrojených silách. Podľa jeho slov preto podobné súťaže možno očakávať aj v budúcnosti.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies