Prvá dáma Francúzska sa má lepšie, oddychuje vo Versailles

NETKY.SK • 20 Január 2014, 15:06 • 2 min
Prvá dáma Francúzska sa má lepšie, oddychuje vo Versailles

HAAG - Francúzsky prezident Francois Hollande dnes povedal, že prvá dáma republiky sa po víkendovom prepustení z nemocnice zotavuje v štátnej rezidencii vo Versailles. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

"Valérie Trierweilerová sa má lepšie. Teraz oddychuje v (prezidentskej) rezidencii La Lanterne. Nič ďalšie vám nepoviem," odpovedal na otázky reportérov počas svojej návštevy Holandska. Partnerku prezidenta hospitalizovali po tom, ako utrpela šok, keď francúzsky týždenník Closer zverejnil 10. januára fotografie a článok o údajnom vzťahu Hollanda s herečkou Julie Gayetovou. V nemocnici strávila osem dní.

Návšteva Holandska je prvou Hollandovou zahraničnou cestou od vypuknutia aféry s Gayetovou. Prezident sa k nej odmietol vyjadriť, avšak svoj vzťah s Trierweilerovou, ktorá plní povinnosti prvej dámy Francúzska, prisľúbil vyjasniť ešte pred svojou nadchádzajúcou oficiálnou návštevou USA 11. februára.

Hollande a Trierweilerová začali spolu chodiť ešte v čase, keď Hollande žil s matkou svojich štyroch detí, političkou Ségolene Royalovou. Royalovú, s ktorou sa rozišli v roku 2007, si rovnako ako Trierweilerovú nikdy nezobral. Trierweilerová je redaktorkou magazínu Paris Match a z predchádzajúceho manželstva má tri deti.

Hollande nebol nikdy ženatý a jeho údajná aféra s Gayetovou vyvolala otázky, či Trierweilerová zostane prvou dámou Francúzska, ktorú financuje štát.

Hollande ani Gayetová svoj vzťah nepopreli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies