Prvá čierna skrinka zo zrážky vlakov v Bavorsku nepotvrdila zlyhanie techniky

NETKY.SK • 10 Február 2016, 16:54 • 2 min
Prvá čierna skrinka zo zrážky vlakov v Bavorsku nepotvrdila zlyhanie techniky

MNÍCHOV - Informácie získané z prvej z troch čiernych skriniek z dvoch prímestských vlakov, ktoré sa v utorok čelne zrazili v Bavorsku, nenaznačujú zlyhanie techniky, informoval dnes nemecký minister dopravy Alexander Dobrindt.

slovakia

left justify in out

Minister však dodal, že je potrebné preskúmať obsah zvyšných dvoch čiernych skriniek, aby bolo možné dospieť k záverom ohľadne príčiny zrážky, uviedla tlačová agentúra DPA.

 

Čelná zrážka dvoch prímestských vlakov pri bavorskom meste Bad Aibling pripravila o život desať ľudí, zranenia utrpelo 81 ďalších osôb, 18 z nich vážne.

Prokuratúra a polícia sa pokúšajú zistiť, prečo automatický bezpečnostný systém, ktorý má zabrániť čelnej zrážke, nehode nezabránil a umožnil dvom vlakom vezúcim spolu 150 ľudí, aby sa zrazili v plnej rýchlosti na jednej trati.

 

Vzhľadom na zákrutu na trati a to, že oblasť je čiastočne zalesnená, rušňovodiči protiidúci vlak nevideli až do okamihu zrážky, pri ktorej sa niekoľko vagónov vykoľajilo.

 

Železničná spoločnosť Deutsche Bahn uviedla, že bezpečnostný systém testovali iba minulý týždeň.

 

Podľa zdroja blízkeho vyšetrovaniu nehodu zavinilo ľudské zlyhanie. Prokuratúra uviedla, že vyšetruje možnosť ľudskej chyby, technického zlyhania alebo kombinácie oboch.

 

Hovorca polície Andres Guske povedal, že pátranie po obetiach ukončili. Vyjadril nádej, že žiaden zo zranených nepodľahne zraneniam.

 

Hovorca polície Jürgen Thalmeier povedal, že identifikovaných bolo zatiaľ deväť z desiatich obetí. Ide o mužov vo veku 24-60 rokov. Sú medzi nimi dvaja rušňovodiči a jeden ich nadriadený.

 

Záchranári odstraňujú havarované vlaky z trate s pomocou obrieho žeriava. Očakáva sa, že to potrvá dva dni, dodala DPA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies