Prvá Afganka v kanadskej vláde spresnila, že sa narodila v Iráne

NETKY.SK • 23 September 2016, 09:35 • 2 min
Prvá Afganka v kanadskej vláde spresnila, že sa narodila v Iráne

TORNTO - Kanadská politička Maryam Monsefová, ktorú premiér Justin Trudeau prezentoval ako prvú Afganku v kanadskej vláde, od matky zistila, že sa v skutočnosti narodila v Iráne, informovala vo štvrtok tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Ministerka pre demokratické inštitúcie uviedla, že vzhľadom na skutočnosť, že jej utečenecký príbeh kanadskú verejnosť zaujíma, rozhodla sa uviesť nepresnosti ohľadom svojho pôvodu na pravú mieru. Vyhlásenie vydala po článku zverejnenom v denníku Globe and Mail, podľa ktorého sa nenarodila v Afganistane, ale v Iráne, čo ministerke následne potvrdila aj jej matka. Tá však podľa Monsefovej slov predtým jej miesto narodenia nepovažovala za dôležité. Dôležitým pre ňu bol len fakt, že sa narodila afganským rodičom.

 

Monsefovej afganský pôvod ako dôkaz toho, že je Kanada prístupná všetkým, vyzdvihol v júni vo svojom prejave v kanadskom parlamente aj americký prezident Barack Obama.

 

Monsefová (30) a jej rodina prišli do Kanady ako utečenci v roku 1996, keď mala 11 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies