Prudký vietor narušil lodnú dopravu v Egejskom mori

NETKY.SK • 18 Január 2018, 11:04 • 2 min
Prudký vietor narušil lodnú dopravu v Egejskom mori

ATÉNY - Prudký vietor spôsobil vo štvrtok chaos v Egejskom mori, kde došlo k narušeniu trajektovej dopravy a jedno z plavidiel sa uvoľnilo z kotviska.

slovakia

left justify in out

Trajekt bez cestujúcich, zakotvený blízko aténskeho prístavu Pireus, sa uvoľnil a začalo ho nekontrolovane unášať na more. Posádkam remorkérov sa podarilo neovládané plavidlo po niekoľkých manévroch pripojiť lanami a odvliekli ho do bezpečia. Podľa nemenovaného dôstojníka pobrežnej stráže bola táto akcia "vzhľadom na víchricu veľmi nebezpečná".

 

Pre nepriaznivé počasie boli vo štvrtok ráno zrušené desiatky trajektových spojov v oblasti gréckeho súostrovia Kyklady. V Aténach, Pireu a na polostrove Peloponéz hasiči odstraňovali z ciest popadané stromy a bilbordy.

 

Grécka národná meteorologická služba ráno varovala, že počas najbližších 12 hodín treba očakávať naďalej prudký vietor so silou "deväť až desať".

 

Veterné počasie medzitým spôsobuje problémy aj v iných európskych krajinách vrátane Holandska, kde národný letecký dopravca KLM zrušil 220 letov. Meteorológovia v Nemecku varovali, že vo štvrtok zasiahnu mnohé časti krajiny nárazy vetra s rýchlosťou do 115 kilometrov za hodinu, vo vyšších polohách až do 160 kilometrov.

 

Okrem silného vetra, ktorý sprevádza postupujúcu tlakovú níž, predstavujú v Nemecku nebezpečenstvo aj klzké cesty. Vo viacerých spolkových krajinách bolo prerušené školské vyučovanie a obyvateľom radia, aby radšej zostali doma.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies