Prudký pokles na trhu: Celková kapitalizácia nižšia o 10 miliárd USD v priebehu hodiny

NETKY.SK • 5 September 2018, 19:15 • 2 min
Prudký pokles na trhu: Celková kapitalizácia nižšia o 10 miliárd USD v priebehu hodiny

NEW YORK – Trh s kryptomenami dnes zaznamenal prudký pokles, keď sa celková kapitalizácia všetkých kryptomien znížila o 10 miliárd dolárov v priebehu jedinej hodiny. Takmer všetky digitálne aktíva v TOP 100 sa dostali do červených čísiel.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Hodnota Bitcoinu (BTC), najväčšej kryptomeny podľa trhovej kapitalizácie, na chvíľu klesla pod úroveň 7.000 dolárov, ale drží sa okolo tejto hranice. Za posledných 24 hodín Bitcoin stratil 5,02% svojej hodnoty a aktuálne sa obchoduje za 7.001 dolárov.

 

 

 

 

Straty dnes zaznamenal aj Ethereum (ETH), keď jeho cena klesla hlboko pod 300 USD a aktuálne sa obchoduje za 250 dolárov, čo je viac ako 13% pokles za posledných 24 hodín.

 

 

 

 

Celková trhová kapitalizácia dramaticky klesá, keď sa v priebehu jednej hodiny znížila o 10 miliárd dolárov a stále pokračuje v klesajúcom trende. Ešte dnes dopoludnia bola kapitalizácia všetkých kryptomien na úrovni 239 miliárd USD, keď krátko pred poludním začal masívny pokles. Približne o 12,30 hodine to bolo už len 229 mld a aktuálna výška je 220 mld dolárov.

 

img

 

Počas tohto klesajúceho trendu na trhu však Bitcoin opäť zaznamenal nárast dominancie voči ostatným kryptomenám, ktorá je aktuálne 54,8%.

 

Drvivá väčšina kryptomien zaznamenala straty v rozmedzí 10 až 15 percent, ale napríklad Stellar udržal svoj pokles na rovnakej úrovni ako Bitcoin, teda 5,02%. Bitcoin Gold (BTG), ktorý bude od polovice septembra delistovaný z burzy Bittrex, zaznamenal dokonca ešte menšiu stratu (-4,68%) a aktuálne sa obchoduje za 20,68 dolárov.

 

img

 

Veľmi zaujímavou výnimou na trhu je však ďalší fork Bitcoinu – Bitcoin Diamond (BCD), ktorého hodnota za posledných 24 hodín vzrástla o astronomických 119,36% a obchoduje sa za 2,93 USD.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies