Prudký náraz vetra vytrhol vo Francúzsku megastan, zranilo sa 30 ľudí

NETKY.SK • 28 Júl 2013, 14:59 • 2 min
Prudký náraz vetra vytrhol vo Francúzsku megastan, zranilo sa 30 ľudí

PARÍŽ - V tom čase sa v ňom nachádzalo 300 až 400 tancujúcich ľudí.

slovakia

left justify in out

Prudký nárazový vietor vytrhol v sobotu večer v centre Joinville-le-Pont, asi 11 km východne od Paríža, zo zaistenia megastan, v ktorom sa v inkriminovanom čase nachádzalo 300-400 tancujúcich ľudí. Konštrukcia, ktorú víchrica najskôr vyzdvihla do výšky, potom dopadla na návštevníkov. Zranených bolo 30 ľudí, šiesti z nich ťažko.

O incidente informovalo dnes internetové vydanie denníka Le Parisien s odvolaním sa na záchranárov zasahujúcich na mieste.

Viaceré francúzske regióny zasiahli v uplynulých dvoch dňoch letné búrky sprevádzané prudkým nárazovým vetrom, po ktorých mali plné ruky práce s odstraňovaním následkov vyčíňania prírody tak hasiči a energetici, ako aj železničiari.

V piatok večer zasiahol blesk lietadlo spoločnosti Air Méditerranée smerujúce do Bejrútu, a to krátko po jeho štarte z Letiska Charla de Gaulla v Paríži-Roissy. Lietadlo typu Airbus A321 sa vrátilo na letisko, kde ho podrobili kontrole a napokon s asi dvojhodinovým oneskorením nabralo kurz smerom na Blízky východ.

Ďalší blesk zasiahol v sobotu poštára v Nantes, 46-ročný muž bol v ohrození života.

V noci na sobotu si ťažké zranenia odniesla istá sedemdesiatnička po neobvyklej udalosti v Pauillacu v okolí Bordeaux, kde sa zvonica zrútila na jej neďaleký dom. V samotnom Bordeaux voda zaplavila nielen ulice, ale aj železničnú stanicu a divadlo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona