Prudké ochladenie v Rakúsku zaskočilo mnohých

NETKY.SK • 23 Október 2014, 16:52 • 2 min
Prudké ochladenie v Rakúsku zaskočilo mnohých

VIEDEŇ - Prudké ochladenie zaskočilo napriek prognózam a varovaniam meteorológov mnohých aj v Rakúsku.

slovakia

left justify in out

Snehová pokrývka viedla i dnes vo viacerých lokalitách spolkových krajín Vorarlbersko, Tirolsko, Salzbursko a Štajersko k narušeniu plynulosti dopravy a dočasnému zvýšeniu lavínového nebezpečenstva.
     

Naopak, v Hornom Rakúsku mali zložky záchranného systému plné ruky práce s vodným živlom, hasiči odčerpávali vodu zo zaplavených pivníc, garáží a iných nižšie položených priestorov.
     

Meteorológovia však na zvyšok týždňa predpovedajú upokojenie situácie, píše tlačová agentúra APA.
     

Na tzv. Tauernskej diaľnici v Salzbursku uviazli už v skorých ranných hodinách motoristi, ktorí sa pokúšali jazdiť na letných pneumatikách, takže Tauernský tunel museli uzavrieť z oboch strán. Situácia sa tu mierne zlepšila až v poludňajších hodinách, keď došlo k obnoveniu premávky na komunikácii.
     

Viacero ciest blokovali hlavne vo vyššie položených polohách stromy, ktoré neodolali tlaku nového snehu na konároch. V nižších polohách nielen v Salzbursku došlo k rozvodneniu riečnych tokov a k povodniam lokálneho charakteru.
     

V Tirolsku sa popri dopravných problémoch vyskytli ťažkosti aj v energetike, bez elektrickej energie tu zostalo po poškodení siete vyvrátenými stromami množstvo domácností. Vo Vorarlbersku viedol náhly príchod zimy k problémom v doprave, pod ktoré sa podpísali nielen vyvrátené stromy, ale aj viacero zosuvov pôdy.
     

Husté sneženie pripravilo v zimných strediskách Ramsau a Schladming v Štajersku ideálne podmienky pre blížiace sa otvorenie novej sezóny. V prvom z nich sa z toho tešili aj reprezentanti alpskej republiky, lyžiari-bežci a biatlonisti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies