Prudké dažde, povodne a zosuvy v Indii si vyžiadali najmenej 60 obetí

NETKY.SK • 18 Jún 2013, 10:26 • 2 min
Prudké dažde, povodne a zosuvy v Indii si vyžiadali najmenej 60 obetí

NAÍ DILLÍ - Najmenej 60 ľudí prišlo o život v dôsledku prudkých monzúnových dažďov a následných povodní a zosuvov pôdy, ktoré zasiahli severnú Indiu.

slovakia

left justify in out

Asi 50 000 ľudí ostalo odrezaných od sveta, keďže voda zničila cesty a mosty. Najviac postihnutý je štát Uttarákhand, ktorý leží na úpätí pohoria Himaláje. "Nie sme schopní presne potvrdiť počet obetí, keďže v celom štáte sú prerušené komunikačné spojenia," povedal štátny minister pre mimoriadne situácie Jašpal Arja. Hladiny riek neustále stúpajú, pričom voda podmýva ďalšie cesty a blokuje odchod tisícov hinduistických pútnikov navštevujúcich miestne chrámy. Záchranné práce komplikuje pretrvávajúci dážď. Vláda už pripravuje balíčky základných potravín a pitnej vody, ktoré bude helikoptérami dovážať do odrezaných oblastí.

Postihnutý monzúnom je aj susedný štát Himáčal Pradéš, kde prišlo o život najmenej osem ľudí. V hlavnom meste Naí Dillí voda zaplavila viacero budov vrátane letísk a spôsobila chaos v doprave. Prudký dážď zasiahol cez víkend aj obchodné centrum Mumbaj. Nepriazeň počasia postihla tiež časti Tibetu, ktoré postihlo nezvyčajné sneženie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies