Prudká 35% korekcia: Trh s kryptomenami dnes prišiel o 230 miliárd dolárov

NETKY.SK • 22 December 2017, 19:26 • 2 min
Prudká 35% korekcia: Trh s kryptomenami dnes prišiel o 230 miliárd dolárov

NEW YORK – Dnes v skorých ranných hodinách klesla cena Bitcoinu až na úroveň 12.855 dolárov v dôsledku prudkej korekcie, ktorá sa dotkla takmer celého trhu s kryptomenami.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Na niektorých burzách sa ešte minulý víkend obchodoval Bitcoin za viac ako 20.000 dolárov, takže aktuálny pokles znamená stratu až 35 percent. Tento trend silno pripomína situáciu zo septembra tohto roku, keď čínska vláda zakázala burzám ich činnosť v krajine, čo malo za následok obrovský zmätok na trhu a prudký pokles všetkých kryptomien.

 

 

 

Momentálne (22.12.2017 17:35) sa Bitcoin obchoduje v priemere za 12.723 USD, čiže pokles hodnoty naďalej trvá. Na niektorých burzách bol dokonca pokles až na úroveň 10.800 dolárov. Predpokladá sa, že priemerná cena tejto kryptomeny by mohla klesnúť pod 11.000 dolárov a na niektorých burzách dokonca až pod hranicu 10.000 USD.

 

 

Niekoľkotisícový pokles hodnoty Bitcoinu sa síce môže javiť ako obrovský, netreba však zabúdať, že tento rok a rovnako aj v minulosti, boli bežné 45% korekcie tejto kryptomeny. Samozrejme celková hodnota bola v tých časoch oveľa nižšia, takže optický pokles nebol rádovo v tisícoch dolárov, ale percentuálne to boli väčšie straty.

 

Klesá celý trh

 

Masívne straty sú jasne viditeľné v celkovej trhovej kapitalizácii, ktorá za jediný deň klesla zo 650 miliárd na približne 418 miliárd dolárov. Aktuálne sa však mierne zotavuje, keď sa vrátila na úroveň takmer 480 miliárd dolárov. Napriek dnešnému poklesu však trh s kryptomenami zaznamenal tento rok zisk až 4.000%, keď ešte 1.januára 2017 bola jeho celková kapitalizácia len 10 miliárd USD.

 

img

 

Podľa údajov CoinMarketCap zaznamenali výrazné straty takmer všetky kryptomeny z TOP100, keď stratili v priemere až 30% svojej hodnoty. Výnimočne posilnili menej známe kryptomeny ako Agoras Tokens či SuperNet, ktoré nárastli o 55%, resp. 117 percent.

 

img

 

Bitcoin má za sebou mimoriadne úspešný mesiac, keď jeho extrémny rast prekvapil aj samotných odborníkov, investorov a značnú čast širokej verejnosti. Po takýchto obrovských nárastoch však často nasledujú masívne poklesy a korekcie.

 

Objavujú sa však hlasy, že následný rast celého trhu v roku 2018 bude šialený a hodnota kryptomien bude dosahovať závratné výšiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies