Pršať bude na celom Slovensku

NETKY.SK • 27 Júl 2019, 10:53 • 2 min
Pršať bude na celom Slovensku

BRATISLAVA - Celé územie Slovenska môže očakávať búrky aj s krúpami, ktorá ukončia tohtotýždňovú vlnu horúčav. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahy 1. stupňa pred búrkami na dnes aj na nedeľu na celom území krajiny.

slovakia

left justify in out

SHMÚ varuje, že počas búrok sa môžu vyskytnúť aj krupobitia, silné lejaky a vietor. Úhrny zrážok môžu dosiahnuť 20 až 40 mm a nárazy vetra rýchlosť 18 až 23 m/s, čo je 65 - 85 km/h. Na dnešný deň ešte platí výstraha 2. stupňa pred búrkami 2. stupňa pre okres Malacky, Senica, Trnava, Piešťany, Hlohovec, Topoľčany, Partizánske a Zlaté Moravce.

 

obrazok


Pre spomínané okresy SHMÚ vydal aj hydrologickú výstrahu 2. stupňa pred prívalovou povodňou do 11:30. SHMÚ vzhľadom na už spadnuté a očakávané prívalové zrážky pri búrkach predpokladá prechodný výrazný lokálny vzostup vodných hladín, hlavne na malých tokoch, Je predpoklad výskytu sprievodných povodňových javov aj mimo tokov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies