Provinciu Wakajama zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 5,4

NETKY.SK • 6 Júl 2011, 10:02 • 2 min
Provinciu Wakajama zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 5,4

Provinciu Wakajama zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 5,4 - Svet Zemetrasenie s predbežnou magnitúdou 5,4 zasiahlo dnes prefektúru Wakajama na západe Japonska. Informovala o tom japonská spravodajská stanica NHK.

slovakia

left justify in out

img

Zemetrasenie s predbežnou magnitúdou 5,4 zasiahlo dnes prefektúru Wakajama na západe Japonska. Informovala o tom japonská spravodajská stanica NHK.
      Bezprostredne neboli hlásené nijaké škody, hoci v okolí epicentra a až k Osake - tretiemu najväčšiemu mestu Japonska - bolo cítiť silné otrasy. Podľa informácií NHK zemetrasenie nevyvolalo hrozbu cunami.
      Svoju rezignáciu dnes oznámil nový japonský minister Rjú Macumoto, zodpovedný za rekonštrukciu v oblastiach postihnutých marcovým zemetrasením.
      Pri minulotýždňových stretnutiach s guvernérmi na zničenom severovýchode krajiny mal urážlivé poznámky, za ktoré ho značne kritizovali. Odmietol tiež podať ruku guvernérovi provincie Mijagi a pohoršoval sa, že musel na neho čakať.
Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies