Provinciu Papua v Indonézii zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 7,0

NETKY.SK • 28 Júl 2015, 07:11 • 2 min
Provinciu Papua v Indonézii zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 7,0

JAKARTA - Silné zemetrasenie s magnitúdou 7,0 zasiahlo dnes v ranných hodinách miestneho času indonézsku provinciu Papua.

slovakia

left justify in out

Bezprostredne neboli hlásené nijaké straty na životoch, píše agentúra Reuters. Podľa americkej geologickej služby USGS sa epicentrum nachádzalo 247 kilometrov západne od mesta Jayapura, metropoly danej provincie, v hĺbke 52,9 kilometra pod zemským povrchom. Najsilnejšie otrasy pocítili v meste Sarmi.

Indonéziu často sužujú zemetrasenia vzhľadom na jej polohu na tzv. Ohnivom kruhu, ktorý je zónou častých záchvevov a vulkanickej činnosti v Tichom oceáne. Ohnivý kruh má v skutočnosti tvar podkovy v dĺžke 40.000 kilometrov.


V roku 2004 postihlo oblasť pri indonézskom ostrove Sumatra mohutné zemetrasenie, pričom následná vlna cunami usmrtila celkovo 230.000 ľudí vo vyše desiatich krajinách. Najväčšie straty vtedy zaznamenala Indonézia.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies