Protivládni povstalci zasiahli v Aleppe ruskú poľnú nemocnicu

NETKY.SK • 5 December 2016, 15:18 • 2 min
Protivládni povstalci zasiahli v Aleppe ruskú poľnú nemocnicu

ALEPPO - Sýrski povstalci v severosýrskom Aleppe pri ostreľovaní štvrtí pod kontrolou vládnych jednotiek zasiahli aj ruskú poľnú nemocnicu. O život prišla ruská zdravotná sestra a dvaja ruskí lekári boli zranení. Podľa ruských médií zranenia utrpelo aj niekoľko civilistov, ktorí prišli do poľnej nemocnice vyhľadať lekársku pomoc.

slovakia

left justify in out

Novinárov o tom informoval ruský dôstojník v Aleppe, ktorý si neželal byť menovaný. Túto informáciu neskôr potvrdil hovorca ruského ministerstva vnútra.

 

Nemocnica a jej vybavenie boli súčasťou humanitárnej pomoci, ktorú Rusko vyslalo do aleppskej štvrte Furkan.

 

Hovorca ministerstva obrany Igor Konašenkov dnes z ostreľovania ruskej poľnej nemocnice obvinil "ozbrojencov tzv. sýrskej opozície", ako aj ich zahraničných "mecenášov".

 

"Bez najmenších pochybností (poľnú nemocnicu) ostreľovali ozbrojenci opozície," vyhlásil dnes v Moskve Konašenkov. Dodal, že "v Moskve vieme, od koho dostali "súradnice príjmu ruskej nemocnice v čase, keď ešte len začínala fungovať".

 

Preto "všetka zodpovednosť za zabitie a zranenia našich zdravotníkov, poskytujúcich pomoc deťom Aleppa, nie je len na samotných vykonávateľoch. Ich krv na svojich rukách majú aj objednávatelia tejto vraždy," zdôraznil Konašenkov.

 

Vyhlásil, že ide o tých, ktorí "vytvorili, vychovali a vyzbrojili tieto zvieratá v ľudskej koži, nazývajúc ich - na umlčanie svedomia svojho a svojich voličov - opozíciou". Spresnil, že ide o "mecenášov týchto teroristov zo Spojených štátov, Británie, Francúzska a ďalších krajín a iných ich sympatizantov".

 

Protivládni povstalci v Aleppe sa snažia spomaliť alebo zastaviť postup vládnych jednotiek tým, že ostreľujú západné časti mesta, ktoré sú pod kontrolou vlády. Sýrska vládna televízia informovala, že dnes pri takejto paľbe v západnom Aleppe zahynuli štyria civilisti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona