Protivládne protesty v Rumunsku pokračujú aj po odstúpení ministra spravodlivosti

NETKY.SK • 10 Február 2017, 06:50 • 2 min
Protivládne protesty v Rumunsku pokračujú aj po odstúpení ministra spravodlivosti

BUKUREŠŤ - Napriek mrazivému počasiu vyšli dnes večer do ulíc rumunských miest opäť tisíce odporcov vlády, ktorí už desiaty deň po sebe protestovali proti jej krokom vnímaným ako brzda v boji proti korupcii.

slovakia

left justify in out

Vlnu demonštrácií nezastavilo ani dnešné odstúpenie ministra spravodlivosti Florina Iordacheho, spoluzodpovedného za medzičasom zrušené vládne nariadenie, ktoré by sťažilo stíhanie verejných činiteľov zneužívajúcich svoje postavenie. Vláda premiéra Sorina Grindeana ustála v stredu hlasovanie o nedôvere v parlamente, ktoré v tejto súvislosti iniciovala opozícia.

Pokračujúce demonštrácie hlásili dnes z centra Bukurešti, ako aj zo sedmohradských miest Sibu a Kluž. Demonštranti na bukureštskom Námestí víťazstva premietali na priľahlé výškové budovy slová "vzdorujeme" a "existujeme", mávali rumunskými štátnymi vlajkami a vyzývali vládu na odstúpenie.

Menšie zhromaždenie podporovateľov vlády sa opäť konalo pred sídlom prezidenta Klausa Iohannisa, ktorý sa postavil proti spornému vládnemu nariadeniu.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies