Protivládna demonštrácia v hlavnom meste Tuniska prilákala desaťtisíce ľudí

NETKY.SK • 7 August 2013, 08:10 • 2 min
Protivládna demonštrácia v hlavnom meste Tuniska prilákala desaťtisíce ľudí

TUNIS - Hlavné mesto Tuniska v utorok zaplnili desaťtisíce ľudí požadujúcich odstúpenie vlády pod vedením islamistov, ktorí tak pokračovali vo vlne protestov po vražde opozičného politika Muhammada Bráhmího.

slovakia

left justify in out

Podľa odhadu polície vyšlo do ulíc približne 40-tisíc demonštrantov, opoziční lídri citovaní miestnymi médiami však hovoria o 100- až 200-tisícovej účasti. Išlo tak o najmasovejší protivládny protest v krajine od 25. júla, keď Bráhmího zastrelili na predmestí Tunisu neznámi páchatelia na motorke. Demonštranti si však pripomínali aj bývalého lídra sekulárnej opozície Šukrího Bilajda, ktorý zahynul vo februári podobným spôsobom ako Bráhmí. Za oboma vraždami údajne stoja moslimskí radikáli, zatiaľ čo vláde na čele s islamistickým Hnutím obrody vyčítajú, že proti nim nekoná. Tuniský premiér Alí Larajjid ešte minulý týždeň vyhlásil, že jeho prechodná vláda napriek výzvam na odstúpenie zostane vo funkcii. Utorňajšia demonštrácia sa na rozdiel od predošlých zaobišla bez násilia.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies