Protiteroristické policajné jednotky v Malajzii zadržali siedmich militantov

NETKY.SK • 25 Január 2016, 08:35 • 2 min
Protiteroristické policajné jednotky v Malajzii zadržali siedmich militantov

KUALA LUMPUR - Malajzijská polícia zadržala cez víkend pri viacerých raziách sedem osôb podozrivých z podpory extrémistickej organizácie Islamský štát (IS). Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa šéfa protiteroristickej policajnej jednotky Ayoba Khana k zadržaniu podozrivých osôb došlo v malajzijskej metropole Kuala Lumpur, ako aj v štátoch Kedah, Johor, Pahang a Selangor.

 

Informácie vedúce k ich zadržaniu poskytol polícii militant, ktorého polícia zatkla pred vyše týždňom v Kuala Lumpure pre podozrenie z prípravy teroristického útoku na vlastnú päsť.

 

"Máme podozrenie, že zadržaní militanti plánovali útoky na strategické miesta v celej krajine," uviedol na tlačovej konferencii Ayob Khan. Našlo sa u nich 30 kusov munície rôzneho kalibru, džihádistická literatúra, vlajky Islamského štátu a propagandistické video.

 

Malajzijská polícia pracuje v režime najvyššej pohotovosti po útokoch zo 14. januára, pri ktorých v indonézskej metropole Jakarta zahynulo osem ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies