Protiteroristické Komando zlikvidovalo v Dagestane lídra militantov

NETKY.SK • 28 November 2013, 07:12 • 2 min
Protiteroristické Komando zlikvidovalo v Dagestane lídra militantov

MOSKVA - Ozbrojenca, ktorého v utorok zlikvidovali v severokaukazskom Dagestane ruské špeciálne jednotky, identifikovali ako lídra miestnej militantnej skupiny.

slovakia

left justify in out

Oznámil to dnes Národný protiteroristický výbor (NAK).

Pri operácii protiteroristických jednotiek na okraji dagestanskej metropoly Machačkala zahynuli podľa NAK traja militanti. Jedného z nich identifikovali ako Gasana Abatajeva, lídra miestnej militantnej skupiny. Zvyšní dvaja boli aktívnymi členmi jeho gangu. 

Podľa agentúry RIA Novosti je skupina podozrivá zo spáchania mnohých zločinov v Dagestane, ktorý je epicentrom aktivít islamistov už niekoľko rokov. Údajne majú na svedomí aj vydieranie či pokusy o atentát na predstaviteľov bezpečnostných síl a justície.

NAK tvrdí, že gang je podozrivý aj zo zosnovania vraždy vysokopostaveného zástupcu väzenského zariadenia Rovšana Lukmanova. Jeho rozstrieľané telo objavili v auguste v jeho dome pri Machačkale.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies