Protiteroristické komando opäť zasahovalo proti radikálom v Maďarsku

NETKY.SK • 24 November 2016, 17:37 • 2 min
Protiteroristické komando opäť zasahovalo proti radikálom v Maďarsku

BUDAPEŠŤ- Maďarské protiteroristické komando TEK dnes opäť zasahovalo proti radikálom. Pri zosúladenom zásahu v piatich mestách a obciach predviedli päť podozrivých, ktorí majú prepojenie na niektorú z odnoží radikálnej organizácie Maďarský národný front. Policajti zhabali viaceré zbrane.

slovakia

left justify in out

Okrem zbraní zhabali policajti v Budapešti, Ipolytölgyesi, Jászárokszállási, Pécsi a v Putnoku aj nosiče dát, propagandistické materiály a na jednom z uvedených miest aj drogy, píše sa vo vyhlásení komunikačného odboru maďarskej polície.

 

Minulý utorok zadržali príslušníci TEK pri zásahu v Bönyi, Budakalásze, Budapešti, Jászberényi, Mosonmagyaróvári, Ráde, Saókeresztúre a Váci 12 ľudí, ktorí mali tiež väzby na Maďarský národný front. Pri domovej prehliadke našli veľké množstvo samopalov, pištolí a výbušnín. Jedenásť osôb vypočuli ako podozrivých z násilných trestných činov a zneužitia zbraní. Dvoch vzali do vyšetrovacej väzby.

 

Sedemdesiatšesťročný vodca Maďarského národného frontu István Györkös zastrelil 26. októbra pri domovej prehliadke v severomaďarskej obci Böny policajta a ďalšieho zranil.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies