Protiteroristické jednotky v Maďarsku zaistili ostré samopaly, našli aj laboratórium na bomby

NETKY.SK • 25 November 2015, 11:44 • 2 min
Protiteroristické jednotky v Maďarsku zaistili ostré samopaly, našli aj laboratórium na bomby

BUDAPEŠŤ - Pri víkendovom zásahu príslušníkov maďarského Centra boja proti terorizmu (TEK), pri ktorom zadržali šiestich členov skupiny so samopalmi, muníciou a výbušninami, sa našlo aj laboratórium na výrobu bômb. V utorkovej večernej relácii maďarskej verejnoprávnej televíznej stanice M1 to oznámil šéf TEK-u János Hajdu.

slovakia

left justify in out

Centrum o zásahu informovalo v utorok agentúru MTI a uviedlo, že skupinu odhalili v rámci operatívnych opatrení vykonávaných v záujme ochrany mimoriadne chránených osôb. Hajdu spresnil, že išlo o dva samostatné prípady, pričom prvý zásah bol v piatok a druhý v sobotu na rôznych miestach. V prvom prípade zadržali dvoch ľudí, ktorí mali vo vozidle automatické zbrane. Tie expert na zbrane označil za "ostré". "Našli sme aj muníciu, zásobníky a tlmiče," dodal Hajdu.

 

V druhom prípade, ktorý podľa Hajduho má aj bližšie nešpecifikované medzinárodné väzby, zadržali štyroch ľudí smerujúcich do Budapešti. V aute mali zadržaní výbušniny. Pri následnej domovej prehliadke našli laboratórium a podomácky vyrobené výbušniny "maximálne vhodné na vyhasenie ľudského života"Súd v utorok nariadil vzatie dvoch členov skupiny do vyšetrovacej väzby; v prípade zvyšných podozrivých rozhodne zrejme dnes. TEK oznámilo, že do ukončenia tejto protiteroristickej akcie posilnia stráženie chránených osôb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona