Protiteroristické centrum zvýšilo kvôli migrácii ochranu Viktora Orbána a jeho rodiny

NETKY.SK • 28 Október 2015, 13:34 • 2 min
Protiteroristické centrum zvýšilo kvôli migrácii ochranu Viktora Orbána a jeho rodiny

BUDAPEŠŤ - Centrum boja proti terorizmu (TEK) zvýšilo stupeň ochrany predsedu maďarskej vlády Viktora Orbána a jeho rodiny. Podľa dnešnej informácie provládneho spravodajského servera magyaridok.hu stráži TEK prísnejšie premiéra kvôli migrácii už dlhší čas.

slovakia

left justify in out

Súčasťou tohto opatrenia je okrem ochrany osôb aj ochrana objektov. Okrem TEK-u sa na plnení týchto úloh zúčastnia aj národnobezpečnostné služby. Podľa informácií servera tieto služby zintenzívnili analytickú činnosť a intenzívne rokujú aj s partnermi v zahraničí.

 

Bývalý zástupca šéfa vojenských tajných služieb József Horváth pre magyaridok.hu uviedol, že TEK konal tak, ako mu to prikazuje protokol. Dodal, že podobné rozhodnutia zrejme urobili aj v iných krajinách, ktorých sa migrácia dotýka. Podľa jeho slov sa Maďarsko z tohto hľadiska dostalo do výnimočnej situácie, pretože rozhodnutím uzatvoriť srbskú zelenú hranicu zábranami, ktoré tvoria prekážku organizovane prichádzajúcej mase ilegálnych migrantov, si na seba privolalo hnev Islamského štátu a ďalších teroristických organizácií. "Títo maďarského premiéra a jeho okolie považujú za nepriateľa," argumentoval Horváth.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona