Protiteroristická jednotka zadržala dvoch tínedžerov

NETKY.SK • 17 Január 2022, 06:50 • 2 min
Protiteroristická jednotka zadržala dvoch tínedžerov

LONDÝN - Mladíkov zatkla a vypočúva britská protiteroristická polícia v meste Manchester v súvislosti s víkendovou rukojemníckou drámou v americkom štáte Texas, kde muž s britským občianstvom zadržiaval v židovskej synagóge štyroch ľudí. Oznámila to v noci na pondelok televízia Sky News.

slovakia

left justify in out

Tínedžerov zadržali v nedeľu večer. Protiteroristická jednotka Metropolitnej polície uviedla, že je „v kontakte s americkými úradmi a kolegami z FBI (Federálneho úradu pre vyšetrovanie)“. Ďalšie podrobnosti nie sú známe.

 

img

 

K rukojemníckej dráme došlo v sobotu v meste Colleyville ležiacom neďaleko Dallasu. Páchateľ, ktorého polícia podľa Sky News identifikovala ako 44-ročného Brita menom Malik Faisal Akram, počas raňajšej bohoslužby zobral štyroch rukojemníkov vrátane rabína a zabarikádoval sa s nimi v synagóge. Akram pricestoval do USA 2. januára.

 

Prečítajte si tiež: Muž chcel uniesť a zabiť Donalda Trumpa!

 

Po hodinách vyjednávania vstúpili do synagógy príslušníci špeciálnej jednotky SWAT a rukojemníkov oslobodili. Akram prišiel pri zásahu o život, polícia však stále neuviedla, za akých okolností. Americký prezident Joe Biden a britské ministerstvo zahraničných vecí označili tento čin za „akt terorizmu“.

 

img

 

Americké médiá s odvolaním sa na vyšetrovateľov uviedli, že Akram žiadal prepustenie pakistanskej neurologičky a usvedčenej teroristky Áfíje Siddíkíovej, ktorú v júli 2008 zatkli v Afganistane a v roku 2010 ju americký federálny sudca odsúdil na 86 rokov väzenia za útok na amerických vojakov pôsobiacich v tejto krajine. Siddíkíová študovala na elitnej univerzite v USA. Americké úrady neskôr pridali jej meno na zoznam osôb podozrivých z napojenia na teroristov z al-Káidy.

 

Možno vás zaujme: Na internet unikli cenné armádne dokumenty




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies