Protiteroristická austrálska jednotka zadržala dvoch mladíkov podozrivých z terorizmu

NETKY.SK • 24 December 2014, 10:06 • 2 min
Protiteroristická austrálska jednotka zadržala dvoch mladíkov podozrivých z terorizmu

SYDNEY - Protiteroristická jednotka austrálskej polície zadržala v Sydney dvoch mužov, ktorých následne aj obvinila z trestných činov súvisiacich s terorizmom. S odvolaním sa na miestnu políciu o tom informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

K najnovšej policajnej operácii došlo v rámci monitorovania 15- až 20-člennej skupiny ľudí podozrivých z aktívnej podpory organizácie Islamsky štát. Polícia podozrieva uvedenú skupinu ľudí z financovania Islamského štátu, verbovania militantov a plánovania útokov.
     

Dvadsaťročný muž čelí obvineniam z držby dokumentov, ktorých účelom je umožniť teroristický útok. Ďalší mladík, vo veku 21 rokov, bol obvinený z porušenia obmedzení vzťahujúcich sa na osoby, u ktorých existuje riziko terorizmu. V dokumentoch sa spomínali možné "vládne ciele" útokov, austrálsky premiér Tony Abbott sa v nich ako cieľ nespomína.
     

K zatknutiu dvoch mladíkov došlo osem dní po rukojemníckej dráme v kaviarni Lindt v centre Sydney, ktorá si vyžiadala dve obete a ktorú mal na svedomí samozvaný moslimský duchovný.
     

Abbott v utorok informoval, že polícia zaznamenala zvýšenú mieru "vravy" medzi "sympatizantmi terorizmu" v nadväznosti na minulotýždňovú rukojemnícku drámu v Sydney.
     

Od septembra zadržala a obvinila austrálska polícia celkovo 11 ľudí z trestných činov súvisiacich s terorizmom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona