Protiruské sankcie stáli Nemecko stovky miliónov EUR mesačne

NETKY.SK • 27 Jún 2018, 02:36 • 2 min
Protiruské sankcie stáli Nemecko stovky miliónov EUR mesačne

BERLÍN - Prvýkrát sankcie proti Rusku zaviedla EÚ v lete roku 2014. Potom boli opakovne rozširované a predĺžované. Momentálne sú platné do 23. júna roku 2019. Informuje RIA.ru.

slovakia

left justify in out

"Nemecko každý mesiac stráca 618 miliónov EUR, kvôli uloženým sankciám voči Rusku." Toto vyhlásil poslanec Bundestagu zo strany "Alternatíva pre Nemecko" Marcus Frontmayer.
     

Poslanec zdôraznil, že výlučne Nemecko znáša väčšiu časť škôd z krajín EÚ zo západnych sankcií uložených proti Ruskej federácii. Podľa jeho slov, Berlín prevzal 40% strát, aj keď podobne, ako aj zhoršenie obchodných vzťahov, hrá proti národným záujmom najväčšej európskej ekonomiky.
     

"Naša krajina v porovnaní s ostatnými členmi EÚ trpí týmito obmedzujúcimi opatreniami viac ako všetci. A kvôli čomu? Aby zmenili územný status Krymskeho polostrova, čo sa nikdy nestane,?" povedal Frontmayer.
      
Rusko reagovalo zavedením odvetných sankcií, ktorými zakázalo dodávku určitého množstva tovaru z EÚ do Ruskej federácie.
     

Zatiaľ čo Moskva opakovane poznamenala, že je pripravená zmierniť alebo dokonca zrušiť obmedzenia, ale podobný krok by mali urobiť najprv európske krajiny. Taktiež predstavitelia Ruskej federácie neustále vyhlasujú, že krajina nie je stranou v rámci vnútorného ukrajinského konfliktu. 
     

Nespokojnosť s protiruskými sankciami v Európe bola pôvodne z veľkej časti obchodníkov a opozičných politikov, avšak v posledných rokoch tieto nespokojné hlasy zazneli hlasnejšie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies