Protiraketový štít v Európe sa pre ruské hrozby meniť nebude

NETKY.SK • 25 November 2011, 02:22 • 2 min
Protiraketový štít v Európe sa pre ruské hrozby meniť nebude

Protiraketový štít v Európe sa pre ruské hrozby meniť nebude

slovakia

left justify in out

img

USA nebudú obmedzovať alebo meniť svoje plány na protiraketovú obranu v Európe pre nové hrozby z Ruska. Povedal to dnes hovorca Bieleho domu Tommyho Vietor.
Podľa neho boli USA voči Moskve otvorené a transparentné v záležitosti svojich plánov rozmiestnenia prvkov protiraketovej obrany v západnej Európe. USA opakovane zdôraznili, že tieto plány sú odrazom narastajúcej hrozby Iránu a nebudú nasmerované voči Rusku.
Realizácia amerického protiraketového štítu pokračuje dobre a USA nevidia dôvod, prečo by pre hrozby mali od štítu odstupovať, povedal Vietor.
Reagoval na dnešné slová ruského prezidenta Dmitrija Medvedeva, že Rusko namieri svoje rakety na miesta amerického protiraketového štítu v Európe, pokiaľ Washington nebude reagovať na obavy Moskvy v súvislosti so svojimi plánmi raketovej obrany.
Rusko požaduje záväzné záruky, že štít nebude smerovať proti Rusku.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies