Protipožiarne testy ukázali nevhodnosť obloženia 82 budov

NETKY.SK • 29 Júl 2017, 07:47 • 2 min
Protipožiarne testy ukázali nevhodnosť obloženia 82 budov

LONDÝN - Britské úrady avizovali v piatok nezávislé preskúmanie stavebných predpisov po tom, ako nové testy ukázali, že vonkajšie obloženie 82 obytných vežiakov neprešlo skúškami protipožiarnej bezpečnosti.

slovakia

left justify in out

Veľká Británia nariadila dôkladnejšie testovanie systémov obloženia po požiari v západolondýnskej výškovej budove, ktorý si vyžiadal 14. júna najmenej 80 mŕtvych. Požiar v Grenfell Tower spôsobila podľa polície porucha chladničky v jednom z bytov, avšak za jeho rýchle rozšírenie zrejme mohol lacný a potenciálne aj horľavý vonkajší obklad budovy.

 

"Je jasné, že potrebujeme naliehavo preskúmať stavebné predpisy a požiarnu bezpečnosť," uviedol minister pre komunity Sajid Javid. Podľa neho je konzervatívna vláda "odhodlaná presvedčiť sa, že sme sa poučili z požiaru Grenfell Tower a zabezpečiť, že sa také dačo už viac nestane".

 

Mnohí obyvatelia obviňujú úradníkov v Kensington a Chelsea - jednom z najluxusnejších londýnskych obvodov, že ignorovali ich bezpečnostné obavy, pretože vežiak Grenfell Tower bol domovom pre prevažne imigrantov a pracujúcu triedu, pripomína agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies