Protimonopolný úrad skúma možný kartel v protipovodňovom projekte

NETKY.SK • 11 August 2015, 14:04 • 2 min
Protimonopolný úrad skúma možný kartel v protipovodňovom projekte

BRATISLAVA - Protimonopolný úrad SR (PMÚ) začal správne konanie v prípade možného kartelu pri stavebných prácach zameraných na prevenciu povodní a sucha.

slovakia

left justify in out

 Ide o zákazku za predpokladanú hodnotu takmer 3,9 mil. eur. Ako úrad v utorok informoval, tento projekt mal byť realizovaný na východnom Slovensku a je spolufinancovaný z finančného mechanizmu Európskeho hospodárskeho priestoru a Nórskeho finančného mechanizmu.


"Úrad na základe zhromaždených dôkazov nadobudol dôvodné podozrenie, že dvaja podnikatelia koordinovali svoj postup pri predkladaní cenových ponúk vo verejnom obstarávaní v oblasti vodohospodárstva," uviedla Andrea Wilhelmová z odboru predsedu PMÚ. Začatie správneho konania neznamená, že účastník konania porušil súťažné pravidlá a neprejudikuje závery, ku ktorým môže úrad dospieť v rozhodnutí.


Nakoľko ide o horizontálnu dohodu medzi priamymi konkurentmi, ktoré patria medzi najzávažnejšie porušenie súťažných pravidiel a považujú sa za ťažké kartely, hrozí podnikateľom v prípade preukázania takejto dohody pokuta až do výšky 10 % z obratu za predchádzajúce uzavreté účtovné obdobie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies