Protimonopolný úrad schválil vznik spoločnosti Nepi RockCastle

NETKY.SK • 5 Apríl 2017, 17:19 • 2 min
Protimonopolný úrad schválil vznik spoločnosti Nepi RockCastle

BrRATISLAVA - Protimonopolný úrad (PMÚ) SR schválil 31. marca koncentráciu spočívajúcu v zlúčení podnikateľov Rockcastle Global Real Estate Company Ltd., Maurícius (Rock), New Europe Property Investments PLC, Ostrov Man (Nepi) a NEPI RockCastle Plc, Ostrov Man (NepiRock), ktorý po zlúčení bude právnym nástupcom predmetných podnikateľov. Rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť 3. apríla.

slovakia

left justify in out

Podnikateľ Rock je konečnou holdingovou materskou spoločnosťou skupiny Rock Group. Pôsobí predovšetkým v oblasti komerčných nehnuteľností, pričom sa zameriava okrem iného na investovanie, development a prenájom maloobchodných priestorov v nákupných centrách v Poľsku a v Českej republike. Skupina Rock Group nie je aktívna na Slovensku.

 

Podnikateľ Nepi je konečnou holdingovou materskou spoločnosťou skupiny NEPI, pôsobí ako investor a developer v oblasti komerčných nehnuteľností. Podnikateľ Nepi investuje do maloobchodných a kancelárskych priestorov v regióne strednej a východnej Európy, napríklad v Rumunsku a na Slovensku. Na Slovensku skupina NEPI vlastní obchodné centrá Aupark Shopping Center Piešťany, Aupark Shopping Center Žilina, Korzo Shopping Centrum Prievidza, Aupark Shopping Centre Košice a administratívne centrum Aupark Tower Košice.

 

Podnikateľ Nepi RockCastle je novozaložená spoločnosť bez materiálnych obchodných aktivít, ktorá vznikla za účelom realizácie predmetnej koncentrácie.

 

"Po vyhodnotení predložených podkladov a informácií dospel úrad k záveru, že posudzovaná koncentrácia značne nenaruší účinnú súťaž na relevantnom trhu, najmä v dôsledku vytvorenia alebo posilnenia dominantného postavenia," dodala Oľšavská.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona