Protimonopolný úrad schválil koncentráciu firiem Abris a AAA Auto Group

NETKY.SK • 4 November 2014, 13:04 • 2 min
Protimonopolný úrad schválil koncentráciu firiem Abris a AAA Auto Group

BRATISLAVA - Protimonopolný úrad SR schválil koncentráciu spočívajúcu v získaní nepriamej výlučnej kontroly spoločnosti Abris Capital Partners Limited, Jersey (Abris) nad spoločnosťou AAA Auto Group N.V. so sídlom v Amsterdame.

slovakia

left justify in out

"Medzi aktivitami účastníkov koncentrácie v SR nedochádza k horizontálnemu ani k vertikálnemu prekrytiu. Úrad dospel k záveru, že predmetná koncentrácia značne nenaruší účinnú súťaž na relevantnom trhu, najmä v dôsledku vytvorenia alebo posilnenia dominantného postavenia, a koncentráciu schválil," informovala v utorok Andrea Wilhelmová z odboru predsedu PMÚ. Úrad schválil koncentráciu uvedených spoločností 20. októbra a rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť 3. novembra.

 

Spoločnosť Abris je podľa PMÚ správcom, ktorý koná v mene a na účet fondov Abris CEE Mid-Market Fund II L.P. a Abris CEE Mid-Market Fund II-A L.P., prijíma všetky správcovské (manažérske) ako aj investičné rozhodnutia v súvislosti s týmito fondmi. Spoločnosti patriace do skupiny Abris pôsobia v rôznych segmentoch a v rôznych krajinách, pričom ani jedna zo spoločností nepodniká v rovnakom segmente, resp. na vertikálne nadväzujúcom trhu ako spoločnosti nadobúdaného subjektu. Na území Slovenska spoločnosti skupiny Abris v súčasnosti nepôsobia. 

 

AAA Auto Group pôsobí na území SR prostredníctvom troch spoločností. Cez Autocentrum AAA Auto, a.s. v oblasti nákupu a predaja ojazdených vozidiel, sprostredkovania finančných a poisťovacích služieb súvisiacich s predajom použitých áut, opravy cestných vozidiel a opravy karosérií. Cez firmu Auto Diskont, s.r.o., v oblasti nákupu a predaja ojazdených vozidiel, sprostredkovania finančných a poisťovacích služieb súvisiacich s predajom použitých áut, ako aj cez firmu Mototechna Group, k.s. - slovenská organizačná zložka v oblasti nákupu a predaja ojazdených vozidiel, sprostredkovania finančných a poisťovacích služieb súvisiacich s predajom použitých áut a servisu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies