Protimonopolný úrad schválil koncentráciu Atalian SK a AB Facility

NETKY.SK • 6 Február 2017, 14:21 • 2 min
Protimonopolný úrad schválil koncentráciu Atalian SK a AB Facility

BRATISLAVA - Protimonopolný úrad (PMÚ) SR schválil 26. januára koncentráciu spočívajúcu v získaní priamej výlučnej kontroly podnikateľa Atalian SK, s. r. o., Bratislava (ASK) nad podnikateľom AB Facility, s. r. o., Bratislava (ABF). Informovala o tom dnes hovorkyňa PMÚ Adriana Oľšavská. Rozhodnutie podľa nej nadobudlo právoplatnosť 27. januára.

slovakia

left justify in out

"Po vyhodnotení predložených podkladov a informácií dospel úrad k záveru, že posudzovaná koncentrácia značne nenaruší účinnú súťaž na relevantnom trhu, najmä v dôsledku vytvorenia alebo posilnenia dominantného postavenia," spresnila.

 

Úrad podľa nej posudzoval dosah na trh poskytovania služieb facility manažmentu ako celku a následne na trh poskytovania služieb všeobecného facility manažmentu (VFM), nakoľko podľa podkladov predložených v oznámení účastníci koncentrácie poskytujú prevažne služby VFM, a to upratovacie služby, údržbu zelene a služby dezinfekcie, dezinsekcie a deratizácie.

 

"PMÚ zistil, že na úrovni poskytovania služieb facility manažmentu ako takého, ako aj v oblasti VFM (prípadne na úrovni jednotlivých služieb VFM) pôsobia okrem účastníkov koncentrácie ďalší poskytovatelia týchto služieb, pričom viacerí z nich s celoslovenskou pôsobnosťou, a tiež viacerí lokálni hráči, ktorí predstavujú dostatočne konkurencieschopnú alternatívu k účastníkom koncentrácie," upozornila.

 

Podnikateľ ASK patrí do ekonomickej skupiny Atalian, ktorá pôsobí v oblasti správy a údržby budov a zariadení – tzv. facility manažment. Podnikateľ ASK poskytuje čistiace technológie, upratovacie služby, údržbu zelene, dezinfekciu, deratizáciu a dezinsekciu. Prostredníctvom spoločne kontrolovanej spoločnosti CI – servis, a.s., Košice poskytuje aj bezpečnostné služby.

 

Nadobúdaný podnikateľ ABF tiež spoločne kontroluje spoločnosť Euroclean, s. r. o., Bratislava a spoločnosť Euroclean Slovakia, s.r.o., Bratislava (skupina ABF). Skupina ABF svoju činnosť vykonáva len na území SR a pôsobí v oblasti poskytovania služieb facility manažmentu, poskytuje služby dezinfekcie, deratizácie a dezinsekcie, upratovacie služby (vrátane upratovania a čistenia železničných vozňov), vykonáva správu bytových domov, technickú správu budov a zároveň poskytuje energetické služby a prenajíma umývacie linky pre železničné vozne.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies