Protimonopolný úrad potvrdil pokuty pre firmy so stravovacími poukážkami

NETKY.SK • 10 Október 2017, 15:20 • 2 min
Protimonopolný úrad potvrdil pokuty pre firmy so stravovacími poukážkami

BRATISLAVA - Rada Protimonopolného úradu SR potvrdila prvostupňové rozhodnutie Protimonopolného úradu SR (PMÚ), odboru kartelov, ktorým piatim podnikateľom pôsobiacim na trhu emitovania, distribúcie a predaja stravovacích poukážok a benefitných poukážok uložil pokutu za dve kartelové dohody.

slovakia

left justify in out

„Rada úradu potvrdila závery prvostupňového orgánu o tom, že podnikatelia DOXX – Stravné lístky, Edenred Slovakia, LE CHEQUE DEJEUNER, SODEXO PASS SR, a VAŠA Slovensko sa dopustili dvoch protisúťažných konaní, a to kartelovej dohody spočívajúcej v rozdelení trhu a kartelovej dohody spočívajúcej v limitácii maximálneho počtu stravovacích poukážok prijímaných v obchodných reťazcoch,“ informovala hovorkyňa PMÚ Adriana Oľšavská.

Rozhodnutím Rady úradu boli potvrdené pokuty. Spoločnosť DOXX – Stravné lístky dostala pokutu vo výške 486 158 eur, Edenred Slovakia 845 237 eur, LE CHEQUE DEJEUNER 1 127 401 eur, SODEXO PASS SR 20 307 eur a VAŠA Slovensko v objeme 503 248 eur.

 

„Voči rozhodnutiu Rady úradu sa účastníci konania môžu domáhať preskúmania rozhodnutia súdom,“ doplnila Oľšavská. Spoločnosti sa na základe rozhodnutia PMÚ nemôžu tri roky zúčastňovať verejného obstarávania.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona