Protikorupčný poradca FIFA Pieth skladá funkciu

NETKY.SK • 1 Október 2013, 17:10 • 2 min
Protikorupčný poradca FIFA Pieth skladá funkciu

FRANKFURT - Protikorupčný expert v službách Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Mark Pieth zloží na konci tohto roka svoju funkciu šéfa poradnej komisie pre dobré spravovanie. Švajčiarsky profesor práv a kriminalista to predznamenal v rozhovore pre Frankfurter Allgemeine Zeitung.

slovakia

left justify in out

"V rámci FIFA už vznikli nezávislé štruktúry, ktoré podľa mňa môžu fungovať. Našu úlohu sme vždy vnímali ako rolu akejsi pôrodnej asistentky. V budúcnosti však musí ísť o vlastný regulačný proces. Ak FIFA nechce v tejto agende pokračovať, potom - pochopiteľne - nemusí. Nemôžeme nikoho presviedčať. Už však netúžim zažiť ani jednu melu, v ktorej sa do seba pustia jednotlivé frakcie," povedal Bazilejčan Pieth, ktorý vo februári vyjadril názor, že reformy brzdí najmä Európa. Práve starý kontinent podľa neho robil najväčší rozruch, keď sa prevalili škandály s podplácaním pred voľbami prezidenta FIFA či v kampaniach pred výberom dejísk majstrovstiev sveta. Medvediu službu robí zmenám najmä prezident UEFA Michel Platini, ktorý pochováva opozičné názory "jednomyseľnými rozhodnutiami", skonštatoval vtedy Pieth.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona