Protikorupčná polícia zasahovala na radniciach a iných úradoch na celom území Česka

NETKY.SK • 1 Október 2014, 09:34 • 2 min
Protikorupčná polícia zasahovala na radniciach a iných úradoch na celom území Česka

PRAHA - Príslušníci českej protikorupčnej polície zasahovali dnes na úradoch vo viacerých mestách krajiny a uskutočnili podľa dozorujúceho štátneho zástupcu Petra Šeredu celkove 40 prehliadok. Policajná akcia sa zamerala na európske dotácie a na objednávky na informačné systémy.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom české elektronické médiá a internetové portály s tým, že dejiskom zásahu boli napríklad radnice v Olomouci, Přerove i Zlíne, ale aj sídla hajtmanov v Olomouci a Zlíne. K počítačom sa vedúci pracovníci ani zamestnanci spomínaných úradov dnes prakticky nedostali, pretože sa predovšetkým o ich obsah zaujímali zasahujúci príslušníci polície.

 

Petr Šereda pre internetový server Lidovky.cz potvrdil, že prebiehali úkony trestného konania na celom území ČR s cieľom zabezpečiť dôkazný materiál, ktorého vyhodnocovanie potrvá istý čas. Podľa Šeredu sa polícia zatiaľ nechystá nikoho zadržať ani obviniť.

 

Ako vyplýva z informácií denníka Mladá fronta Dnes, záujem polície sa týka projektov spojených s výzvou 09, ktorú v roku 2010 vypísal rezort vnútra a týkal sa dotácií okrem iného na vybudovanie dátových sietí, zabezpečenie prenosu dát či elektronizáciu služieb radníc. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies